Råda IK

Råda IK hemma 2-0

Det blev en pliktskyldig seger i kvällens match mot Råda i Granevik.
Då vi hade ett bra lag på pappret hade man väntat sig en bekväm tillställning som skulle ge en lugn kväll på läktaren men så blev tyvärr inte fallet.
Det kanske kunde blivit som vi hoppats om Mohammed satt bollen i friläget han bjöds på av motståndarförsvaret i 3.e minuten. han fick bollen vid mittlinjen och började ta sig frammåt och av nån anledning försvann alla fösvarare så han fick autostrada mot mål men helt ren lyckades han få bollen utanför.
Spelet blev sen på deras premisser och på samma sätt som övriga lag från klarälvdalen älskar de tätt tufft o småfult spel där fokus läggs på närkampspel vilket vi inte ska ge oss in i med vårt lag för det förlorar vi på.
Om man har en fysisk stark motståndare som även kan springa så hjälper det inte hur spelteknisk man är om man släpper in dom i närkamp för då bara kliver de in o tar bollen vilket skedde många gånger över hela plan.
Om vi istället rullar boll på fria ytor vilket vi verkligen borde haft skicklighet att göra med dagens lag kommer motståndarna få springa rommen ur sig men icke sa nicke. Vi krånglar istället till det med att vänta in motståndare innan vi levererar pass som i många fall blir svåra för den som ska ta emot dom så matchbilden blev att det var Råda som skapade mest i första halvlek. Det var flera gånger Beng som var hindret för bortamål trots på pappret stark försvarslinje.

När vi själva hade lägen vilket vi hade ett antal gånger så slarvade vi betänkligt med sistapasset och när skottläge dök upp fick vi till nån sorts struprullare som inte oroat morsan om hon stått imål.
Det blev ändå en liten halvträff som fixade till halvtidsledning i sista minuten. Branco hittar fram med en fin boll till Emil i vänsterläge och han kan med en vänstersnedträff rulla bollen förbi målisen och ett skönt mål var ett faktum.
1-0 i paus ska vi vara nöjda med för det kunde varit tvärtom .

Det blev inte nån större skillnad av spelbilden i andra halvlek även om vi flyttade upp positionerna en del vilket troligen berodde på att deras krafter började mattas av då det är tröttsamt att spela så fysiskt.
Trots detta hade vi väldigt svårt att få till några stora chanser pga slarvigt passningsspel och för mycket bollhållande på vissa fötter. Vi hade några fina lägen men en extradragning gjorde att vi oftast fick ett sämre läge än det vi hade först.
Att vi även slog bort enkla pass i bra lägen gjorde inte saken bättre men vi hade ett trumfkort på bänken som det till slut blev läge för att visa upp med 10min kvar.

Lite överraskande sett till dagens lag var det Martin J som var trumfkortet för när han kom in blev det med en gång djupldsspel som oroade och efter 1minut på plan kunde han med sin andra bollkontakt avgöra matchen.
Han fick en boll i bra läge på högerkanten och som han brukar krånglade han inte till det utan tog löpning rakaste vägen mot mål innan han bergsäkert avslutade i friläget som han skaffade sig.
Det behöver inte krånglas till när man får ett läge att gå på mål utan ta lärdom av "skurt" och ta sikte på målet direkt utan att stoppa upp för att söka dribblingar.
Det var förövrigt en annan "målis" Branco som iövrigt oroade deras försvar bäst under matchen innan han tvingades gå ut men hans avslut höll inte riktigt samma klass som Martins.
Konstigt att en målvakt som får spela ute på 10min kan oroa mer än andra gjort på hela matchen men tar man djupledslöpningar istället för att ställa sig o trampa på bollen kommer också chanserna.
Det var faktiskt så i Edebäck också då Martin på sin tid på plan oroade mer äv vad laget gjorde innan han kom in.
Förstår inte varför Martin satsat på måliskarriär tidigare då han är en riktig frisk fläkt som offensiv spelare när han spelar ute.
Ska man tycka något så är det att nu borde vi lärt oss hur vi inte ska spela i sjuan där alla lag kämpar som bålgetingar mot oss, för ska vi utmana hela tiden kommer vi bli uppätna av motståndarna med smällar som följd.

Men det blev en skön vinst vilket är drt viktigast och vi förtsätter därmed skugga de två topplagen.

Matchfakta: 2-0 (1-0)
27min Per L (marco) varning
1-0 45 min Emil (Branco) Branco frispelar Emil som med en patenterad snedträff rullar bollen förbi målisen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
46min Branco varning
2-0 81 min Martin J (mohammed) Friläge till höger där Martin på andra bolltouchen i matchen visar hur man avslutar i sånt läge.